Utilizăm cookie-uri pentru funcționalitatea site-ului și pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site.

Confidențialitatea datelor Politica de cookies
Accept
A.N.U. - Fii voluntar

Fii voluntar

Vino să îi cunoști, să îi plimbi, să îi iubești!

Grup facebook

Hai alături de noi! Fii eroul lor!

Dacă vrei să vezi ce implică îngrijirea unui blănos în adăpost, te invităm alături de noi la țarcuri în două locații din afară Brașovului. La țarcuri se merge în timpul săptămânii de obicei de după-masă sau în weekend de dimineață, dar fiecare voluntar vine când poate. Nu este o obligație, ci o ocazie minunată de a petrece timpul liber în compania cățeilor, cu satisfacția de a-i ajuta.

De ce ai nevoie?

Nu trebuie să aduci nimic în afară de voie bună și energie. Avem toate cele necesare și punem la dispoziție și mașină.

Însă este recomandat să aduci haine de schimb, deoarece este foarte probabil să te murdărești sau să te uzi jucându-te cu cățeii. Iar dacă ai și niște cizme de cauciuc, nu ezita să le iei cu tine!

De ce avem nevoie de voluntari?

Cu cât suntem mai mulți, cu atât este mai bine pentru ei. Avem mereu grijă să aibă adăpost curat, hrană și apă, dar timpul nostru este limitat și singuri nu le putem oferi ceea ce le lipsește cu adevărat: afecțiunea umană. Oricât de mult ne-am dori, ceea ce putem face noi nu este suficient și este nedrept față de ei. Însă cu ajutorul tău putem termina cele necesare mai repede și le putem oferi împreună cu voi adevărate clipe de bucurie.

Ce implică voluntariatul?

Cățeii sunt scoși la joacă în grupuri, să facă mișcare și să se bucure de mângâieri și răsfăț. Chiar dacă trăiesc în țarcuri, au nevoie de o porție bună de joacă sau de momente liniștite „la aer” și de bucuria de a avea parte de dragostea oferită de noi.

Cât timp ei se bucură de alergat cu ceilalți sau de tolănit la soare, după preferințele fiecăruia, noi facem curat în țarc, strângem mizeria, spălăm castroanele de mâncare, punem așternut curat și punem apă proaspătă în găleți.

Urmează apoi momentul mult așteptat: mângâieri pentru căței și joacă alături de ei.

Apoi, când joaca s-a terminat, cățeii se întorc la țarcurile lor și fiecare își primește porția de mâncare.

Dacă te gândești că momentul plecării este dificil, ai dreptate. După câteva ore petrecute în compania lor, este greu să închizi poarta și să pleci. Este sfâșietor să auzi cum unii dintre ei plâng la plecarea ta. Însă bucuria pe care le-ai oferit-o de nedescris. Așa că te rugăm să nu eziți pentru că anticipezi emoțiile care te vor încerca. Pentru ei, ceea ce facem acolo este un dar nemărginit. Cățeii te vor răsplăti întotdeauna cu dragostea și recunoștința lor. Poți fi erou în ochii lor.

Dacă vrei să vii să vezi cum este, contactează-ne pentru detalii!