Utilizăm cookie-uri pentru funcționalitatea site-ului și pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site.

Confidențialitatea datelor Politica de cookies
Accept
A.N.U. - Ajută

Ajută-ne să îi ajutăm!

Oricine poate ajuta, trebuie doar să începi! ♡

Dacă nu poți adopta o pisică sau un câine, poți măcar să îi oferi unuia dintre blănoșii noștri o căsuță temporară până își va găsi o familie pentru totdeauna. Câțiva dintre ei rămân la noi o perioadă îndelungată.

De ce este nevoie de foster?

Găzduirea unui unui câine sau unei pisici este o șansă în plus pentru adopție! Când unui blănos i se acordă timpul necesar, i se pot cunoaște cu adevărat personalitatea și obiceiurile, astfel încât să îi putem găsi familia perfectă. De la familia gazdă poate învăța să se comporte în locuință sau poate chiar comenzi de bază.

Mai mult decât atât: cu cât sunt mai multe animăluțe în foster, cu atât avem mai mult spațiu pentru alte animale aflate la nevoie. Familiile foster sunt foarte rare în România și fiecare dintre ele este prețioasă. Așa că dacă ai un colț de cameră liber, nu ezita să iei în gazdă un animăluț la nevoie.

Pentru câinii noștri este destul de greu să stea închiși în padocuri atâta timp, acest lucru putând chiar să le afecteze sănătatea și comportamentul. Unii dintre ei devin retrași sau chiar anxioși. Stresul și frustrarea de a sta închiși îi face pe câțiva dintre ei să dezvolte fixații greu de îndepărtat. Imaginează-ți că ai fost găsit pe stradă sau la marginea pădurii și apoi închis în același spațiu ani de zile. Desigur, ai la dispoziție mâncare, un culcuș ferit de vremea aspră și oameni care să te îngrijească zi de zi, să-ți păstreze țarcul curat și să te trateze dacă îmbolnăvești. Însă mai sunt zeci ca tine, iar afecțiunea persoanelor care te îngrijesc și timpul atât de necesar pentru a ieși afară din acel spațiu închis sunt limitate, în ciuda dragostei pe care ți-o poartă și dorinței să-ți fie bine.

Nici pentru pisici nu este mai ușor.

Casele în care stau sunt adesea pline cu alte pisici aflate la nevoie, fiecare cu povestea ei. Unele au nevoie de îngrijire specială, precum puiuții rămași orfani, iar altele au nevoie de spațiu, deoarece ar prefera să fie singure. Pe lângă faptul că acești oameni care le îngrijesc fac acest lucru în timpul în care nu sunt la muncă și, ca în cazul câinilor, nu se pot ocupa suficient de fiecare, mai trebuie să luăm în calcul și faptul că pentru unele pisici este stresant să trăiască într-un spațiu aglomerat.

Care sunt cerințele?

Orice foster este binevenit, dar pentru a asigura atât bunăstarea blănosului, cât și a familiei-gazdă, avem câteva cerințe înainte de a da în grijă un animăluț. Persoana care dorește să devină gazdă trebuie să fie proprietarul locuinței sau dacă locuiește în chirie, să prezinte acordul proprietarului de a deține un animal.

Ai susținerea noastră!

Plasarea în foster nu înseamnă că uităm de blănos. Suntem în permanență să venim în sprijinul tău cu informații. Costurile întreținerii, mâncării și ale eventualelor tratamente sunt acoperite de asociație. Dacă ești dispus(ă) să îți împarți spațiul și timpul cu un blănos de-al nostru, îți punem la dispoziție tot ce este necesar.

Cum poți fi gazdă?

Dacă te încadrezi în cerințele pentru a fi gazdă pentru un câine sau o pisică, poți aplica prin completarea cererii de foster. O vom analiza cu atenție și te vom suna sau îți vom scrie să discutăm.

Dacă totul este în regulă după verificările necesare, vom decide împreună dacă blănosul ales de tine îți este potrivit sau dacă nu ai preferințe, vom alege împreună unul potrivit.