Utilizăm cookie-uri pentru funcționalitatea site-ului și pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site.

Confidențialitatea datelor Politica de cookies
Accept
A.N.U. - Maratonul sterilizărilor

Maratonul sterilizărilor

Campanie de sterilizări gratuite

Dacă ai un animăluț pe care vrei să îl sterilizezi, ne poți contacta pentru programare, indiferent dacă are stăpân sau nu. Vom face programarea în funcție de disponibilitatea locurilor la cabinet și de posibilitatea ta de a duce blănosul la ora programată. Va trebui să te ocupi de transportul său la cabinetul unde se va face sterilizarea și de preluarea acestuia după operație.

Ce trebuie să faci pentru sterilizarea gratuită?

  • Scrie-ne pentru programare

  • Trimite poza animăluțului împreună cu datele tale de contact (nume și număr de telefon) pe mail la adresa anu.campanie.sterilizari@gmail.com. Datele de contact sunt necesare pentru a face programarea la cabinet. Poza va fi folosită într-un colaj de tipul înainte-după pentru a dovedi sponsorilor că s-a făcut sterilizarea.

  • Așteaptă să fii contactat

  • În funcție de lista de așteptare, poate dura mai mult sau mai puțin, deci trebuie răbdare. Pentru a beneficia de campania noastră de sterilizări grauite, programarea se face doar prin asociație, nu direct la cabinet. Nu suntem responsabili pentru programările făcute personal la cabinet.

  • Mergi cu animăluțul la cabinet

  • Du blănosul la sterilizat la ora stabilită. Nu întârzia la programare!

  • Ia blănosul de la cabinet

  • Preia animalul de companie după operația de sterilizare. Dacă este un animal al străzii, asigură-i cazarea într-un loc cald pentru cel puțin o noapte. Nu lăsa animalul aflat sub anestezie pe stradă sau în alte locuri în care s-ar putea răni.

Cât durează operația?

Procedura durează aproximativ o oră, însă medicul veterinar îți va spune când trebuie să vii după blănos. Programările se fac în funcție de disponibilitatea medicilor veterinari cu care colaborăm și depinde de ei modul de organizare. Este posibil ca în unele zi de programări să poți duce animăluțul de dimineață și să îl preiei de după-masă. Aceste detalii le vom discuta împreună când ne contactezi.

Cum decurge recuperarea?

Operația nu este una dificilă, iar recuperarea se face ușor, durând aproximativ 2 zile până la revenirea completă. Este important ca animăluțul să stea la căldură, mai ales dacă afară sunt temperaturi scăzute și să nu tragă de ațe. În general, se recomandă să nu mănânce câteva ore de la operație.

În unele cazuri se poate observa un disconfort mai mic sau mai mare, blănosul fiind amețit sau confuz. Poți să stai fără griji; deși este o reacție rară, este normală și nu reprezintă un pericol.

Dacă observi inflamare excesivă în zona operației, te rugăm să contactezi medicul veterinar pentru a te îndruma.

Sterilizarea este gratuită!

Adesea suntem întrebați de către cei care ne scriu pentru programare dacă trebuie să plătească ceva. Operația de sterilizare este gratuită prin campania noastră, deoarece costurile sunt acoperite de donații. În schimb, dacă dorești să cazezi animăluțul peste noapte pentru a-l ține în siguranță până trece efectul anesteziei, mai ales dacă va fi repus în teritoriu, atunci va trebui să plătești cazarea la cabinet. De asemenea, dacă sunt necesare analize în cazul unui animăluț senior, acestea nu vor fi acoperite de asociația noastră.