Utilizăm cookie-uri pentru funcționalitatea site-ului și pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site.

Confidențialitatea datelor Politica de cookies
Accept
A.N.U. - Maratonul sterilizărilor

Maratonul sterilizărilor

Campanie de sterilizări gratuite

Mulți nu sterilizează din pricina unor superstiții sau informații greșite. Majoritatea își au originea în zonele rurale și au circulat din generație în generație. Este timpul să oprim acest lucru. Educația este cea mai eficientă armă âmpotriva abandonului.

Mai jos prezentăm câteva mituri legate de sterilizare și motivele pentru care aceste informații sau concepții sunt greșite.

Se îngrașă după sterilizare!

FALS! Obezitatea este determinată de o dietă neadecvată și lipsa activității. Animalul nu se va îngrășa dacă îi veri acorda o îngrijire corespunzătoare.

Nu mai păzește! Nu mai prinde șoareci!

FALS! Activitățile obișnuite nu țin de schimbările hormonale. Animalul își va relua activitatea de zi cu zi.

Trebuie să aibă un rând de pui!

FALS! Sterilizarea nu afectează sănătatea animalului. Femelele pot fi sterilizate începând cu 6 luni, iar masculii de la 10-12 luni.

Scrie în carnet că este de rasă!

FALS! În fața legii, orice câine fără Pedigree este considerat „metis” sau „câine de rasă comună” și nu are drept de montă.

Îi răpesc bucuria de a fi mamă! Îi iau plăcerea de a fi bărbat!

FALS! Câinii și pisicile nu au „dorințe” și „plăceri”, ci se reproduc din instinct! Pentru cele mai multe femele, sarcina este un disconfort psihic și fizic, iar pentru masculi, prezența unei femele în călduri este stresantă și îi agită.

Eu nu abandonez! Îi donez!

GREȘIT! Chiar dacă puii sunt donați, nu există garanția că nu vor avea la rândul lor pui care vor fi abandonați. Nu are nimeni control asupra tuturor generațiilor ce vor urma. Responsabilitatea nu se termină cu prima generație!

Vreau un pui de la animalul meu! E atât de frumos!

GREȘIT! Toate animalele sunt la fel de deosebite și de frumoase. Acesta nu este un motiv să împerechem animalele doar pentru a avea un urmaș.

Nu vor mai fi căței și pisici dacă sterilizăm!

FALS! Trebuie să fim responsabili. Împerecherea animalelor de companie ar trebui să se facă rațional, astfel încât animalele să nu aibă de suferit. Cât timp sunt mii de câini și pisici în adăposturi și pe străzi, niciuna dintre specii nu va avea un sfârșit.