Utilizăm cookie-uri pentru funcționalitatea site-ului și pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site.

Confidențialitatea datelor Politica de cookies
Accept
A.N.U. - Confidențialitatea datelor

Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal

Cine suntem

Asociația de protecție a animalelor ANU - Animals Need Us Brașov (denumită în continuarea documentului „ANU - Animals Need Us Brașov” sau „Animals Need Us”), cu sediul social în județul Brașov, în localitatea Râșnov, pe strada Mihai Eminescu, nr. 77, este o asociație de protecție a animalelor din Brașov, cu CUI 28261537, înregistrată în 2011 în Registrul asociațiilor și fundaților din România și deținătoarea site-ului www.animalsneedus.ro, care reprezintă obiectul acestei informări.

Asociația ANU-Animals Need Us Brașov are ca obiective preluarea, îngrijirea și adopția câinilor și pisicilor fără stăpân, reducerea abandonului, educația populației raportată la bunăstarea animalelor conform legislației în vigoare cu privire la protecția animalelor. Ne dorim să construim o societate mai bună și nu putem face acest lucru decât cu ajutorul comunității.

Protecția datelor cu caracter personal

Respectul și grija pe care le avem nu se rezumă doar la animale, ci tratăm cu aceeași seriozitate și relația cu tine și datele tale personale. Animals Need Us Brașov acționează în conformitate cu legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) şi legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, astfel încât administrăm în siguranță datele personale pe care ni le furnizezi și numai în scopurile specificate, pentru protecția ta și a animalelor din grija noastră deopotrivă.

Această politică de protecție a datelor explică cum colectează Animals Need Us date cu caracter personal, ce fel de date sunt acestea și cum sunt folosite în conformitate cu legislația existentă, pentru ca tu să fii informat și să deții controlul asupra acestor date.

Ce date colectăm?

Colectăm informații despre tine numai atunci când există un motiv specific sau există o bază legală validă și doar cu consimțământul tău. În funcție de tipul de interacțiune pe care o ai cu Animals Need Us, colectăm următoarele date despre tine:

  • date de contact (nume, prenume, adresă de domiciliu, număr de telefon și adresă de mail)

  • data nașterii

  • detalii privind starea de sănătate (atunci când este relevantă în procesarea cererii de adopție sau găzduire temporară pentru a asigura bunăstarea animalului și a posibililor adoptatori)

  • detalii despre tranzacțiile efectuate

  • adresă IP, anumite tipuri de cookie-uri, sistem de operare

În afară de acestea, putem colecta:

  • o istorie a comunicării tale cu Animals Need Us

  • informații colectate în timpul procesului de adopție, cum ar fi detalii cu privire la situația personală

Animals Need Us își rezervă dreptul de a solicita și alte informații necesare în scopurile menționate, strict în conformitate cu prevederile legale și solicită persoanelor vizate să comunice numai datele personale strict necesare îndeplinirii acestor scopuri.

Cum colectăm date?

Colectăm date cu caracter personal de la tine atunci când:

  • completezi un formular (de contact, de cerere de adopție/gazdă)

  • ne contactezi prin e-mail, prin rețelele de socializare sau telefon

Indirect, sunt colectate date personale atunci când faci o tranzacție în contul nostru bancar sau prin serviciul PayPal.

Scopul prelucrării datelor cu caracter personal

Conform articolului 6 din Regulamentul (UE) nr. 679 din 2016, prelucrarea datelor cu caracter personal se poate face legal atunci când persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specific, prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract, prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale care îi revine operatorului, prelucrarea este necesară pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice, prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime urmărite de operator sau de o parte terță, cu excepția cazului în care prevalează interesele sau drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei vizate.

În această secțiune, Animals Need Us prezintă scopurile prelucrării datelor cu caracter personal pe care le colectăm cu consimțământul tău, pe care îl vom solicita transparent atunci când ne furnizați aceste informații.

Comunicare

Dacă ne contactezi prin formularele de contact puse la dispoziție pe site-ul nostru, direct la adresa noastră de e-mail sau pe rețelele de socializare, datele pe care ni le furnizezi (nume, prenume, adresă de e-mail, număr de telefon, imaginea și datele publice din profilul tău) vor fi utilizate doar pentru a răspunde solicitărilor tale și pentru siguranța ta și a animalelor din grija noastră.

Cerere și contract de adopție/găzduire

Prin formularul de cerere pentru adopție sau de găzduire, colectăm date cu caracter personal precum numele și prenumele, data nașterii, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa de domiciliu. Prelucrarea acestor date este necesară pentru executarea unui contract de adopție între persoana vizată și asociația Animals Need Us sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract de adopție sau găzduire temporară. Astfel, prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale care revine asociației Animals Need Us, pentru a ne asigura că animalele noastre ajung pe mâini bune și în condiții adecvate.

Campania de sterilizări gratuite

Pentru a beneficia de campania noastră de sterilizări gratuite, îți solicităm numele, numărul de telefon, adresa de e-mail și informații despre animalul pe care dorești să-l sterilizez (gen și vârstă) și prelucrăm aceste date în temeiul legitim de a răspunde solicitării tale, putând face astfel programarea la cabinetul veterinar cu care colaborăm și asigurându-ne că primești informațiile complete și mecesare despre operația de sterilizare.

Deoarece programul nostru de sterilizări gratuite este sponsorizat de alte asociații cu care colaborăm sau chiar cu persoane care donează pentru ca să putem oferi acest ajutor celor care au nevoie, solicităm de asemenea o poză cu animăluțul pe care îl aduci la sterilizat, pentru a prezenta donatorilor dovada că bănuții au fost folosiți în scopul pentru care au fost donați sub forma unui colaj de tipul „înainte” și „după” operația de sterilizare.

Emiterea documentelor fiscale

În cazul în care ne aflăm în situația de a emite un document fiscal, îți solicităm în baza obligațiilor legale datele cu caracter personal necesare pentru completarea facturii sau chitanței.

Promovare și informare

În cazul abonării la newsletter-ul nostru, Animals Need Us utilizează datele cu caracter personal furnizare la abonare pentru a transmite comunicări pe adresa ta de e-mail. Această prelucrare a datelor cu caracter personal are temei legal în baza consimțământului dat la abonare. Asociația Animals Need Us Brașov nu transmite datele tale cu caracter personal unor terțe părți, în scopuri de marketing, fără consimțământul tău explicit în acest sens.

Durata stocării datelor cu caracter personal

Vom stoca informațiile tale atât timp cât prevede legea. Dacă nu există nicio cerință legală, le vom stoca doar cât timp este necesar.

Drepturile tale cu privire la protecția datelor cu caracter personal

Conform Regulamentului (UE) nr. 679 din 2016, ca persoană vizată ai următoarele drepturi:

Dreptul la acces la datele tale cu caracter personal

Ai dreptul de a solicita și primi informații cu privire la prelucrarea datelor și o copie a acestora.

Dreptul la rectificare

Dacă datele tale cu caracter personal sunt incomplete sau incorecte, ai dreptul de a solicita rectificarea acestora fără întârziere nejustificată.

Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”)

Ai dreptul să soliciți ștergerea datelor tale cu caracter personal dacă nu există temei legal pentru prelucrarea acestora.

Dreptul la restricționarea prelucrării datelor

Ai dreptul de a cere restricționarea prelucrării datelor temporar în anumite condiții prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 679 din 2016.

Dreptul la portabilitatea datelor

Ai dreptul de a solicita o copie a datelor tale cu caracter personal pe care ni le-ai furnizat într-un format structurat, în condiții prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 679 din 2016.

Dreptul de opoziție

Ai dreptul în orice moment să te opui din motive legate de situația ta particulară prelucrării datelor cu caracter personal în temeiul articolului 6 din Regulamentul (UE) nr. 679 din 2016, a datelor tale cu caracter personal, cu excepția cazului în care există motive legitime care justifică prelucrarea lor în cazul în care se face constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Dreptul de opoziție procesului automatizat

Ai dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, exceptând condițiile prevăzute în articolul 22 din din Regulamentul (UE) nr. 679 din 2016.

Dreptul de retragere a consimțământului

Dreptul de a îţi retrage consimțământul de prelucrare a datelor cu caracter personal în scop de informare sau promovare, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.

Poți solicita exercitarea acestor drepturi în scris pe adresa de e-mail animalsneedus.bv@gmail.com.

Norme specifice pentru minori

Asociația ANU Animals Need Us Brașov nu solicită și nu colectează cu bună știință date cu caracter personal de la persoane cu vârsta sub 18 ani. Nu acceptăm cereri de adopție/găzduire temporară de la persoane cu vârsta sub 18 ani.

Politica cu privire la fișiere de tip „cookies”

Pentru informații despre politica asociației Animals Need Us cu privire la fișiere de tip „cookie”, te rugăm să accesezi link-ul următor: politica cookie.

Politicile de confidențialitate ale altor site-uri

Site-ul asociației Animals Need Us conține link-uri către alte site-uri. Politica noastră de confidențialitate se aplică doar acestui site și vă recomandăm ca odată ce ați părăsit site-ul nostru să citiți politica de protecție a datelor cu caracter personal de pe site-ul respectiv.

Întrebări și reclamații

Dacă ai vreo întrebare, nelămurire sau reclamație cu privire la modul în care abordăm protecția datelor tale cu caracter personal, suntem bucuroși să te ajutăm; ne poți contacta pe e-mail la adresa animalsneedus.bv@gmail.com și vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu un răspuns.

De asemenea, în cazul în care răspunsul nostru nu ți se pare satisfăcător, ai dreptul de a contacta Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), la datele de contact găsite pe pagina oficială: https://www.dataprotection.ro.