Utilizăm cookie-uri pentru funcționalitatea site-ului și pentru a îmbunătăți experiența ta pe acest site.

Confidențialitatea datelor Politica de cookies
Accept
A.N.U. - Despre noi

Despre noi

Hai să ne cunoști!

Castrarea și sterilizarea

Unul dintre cele mai importante obiective ale noastre este reducera ratei abandonurilor prin sterilizarea câinilor și pisicilor comunitare și educarea populației cu privire la sterilizare. Este singura metodă eficientă de preveni nașterea unor pui nedoriți și suferința zadarnică a animalelor de companie.

În 2012 am început Maratonul sterilizărilor, o campanie de sterilizări gratuite pentru animalele străzii și pentru animalele celor cu o situație financiară precară. Prin aceasta, în ultimii ani am sterilizat gratuit sute de câini și pisici, campania desfășurându-se pe tot parcursul anului și având ca scop reducerea împerecherii necontrolate și a ratei abandonului.

Pentru a schimba atitudinea oamenilor asupra sterilizării animalelor de companie, am făcut un pliant prin care ne dorim să educăm populația și să eliminăm miturile și concepțiile greșite cu privire la sterilizare.

Salvarea, ajutorarea și protecția animalelor

Asociația intervine pe cât posibil în cazuri de abandon și urgență veterinară, oferind o șansă animalelor nedorite sau accidentate. Ne străduim să oprim suferința din ce în ce mai copleșitoare.

În limita posibilităților, preluăm cazuri urgente care nu pot suporta amânare. Tratarea acestora se face în întregime cu sprijinul oamenilor care donează. Încercăm să dăm un exemplu în societate astfel încât oamenii să nu mai treacă nepăsători, ci să ajute și ei pentru că niciun ajutor nu este mic sau neînsemnat.

Cu ajutorul comunității ne dorim să ridicăm activitatea de protecție a animalelor la standardele europene și în conformitate cu Convenția europeană de protecție a animalelor. Sperăm ca prin activitatea noastră continuă, membrii comunității noastre să devină oameni mai responsabili, cu compasiune față de animale și preocupați de bunăstarea acestora.

Adopția

O altă parte importantă a activității noastre o reprezintă pregătirea și promovarea pentru adopție a animalelor din grija noastră, precum și educarea publicului pentru a reduce abandonul. Salvarea unui animal aflat în dificultate nu se termină cu preluarea și îngrijirea acestuia, ci continuă până la găsirea unei familii potrivite și adopția responsabilă într-o familie potrivită pentru fiecare blănos în parte.

Toate animăluțele pleacă la familiile lor deparazitate, vaccinate și sterilizate conform vârstei adecvate și doar prin contract de adopție, însoțite de carnet de sănătate. Mai multe informații despre cerințele noastre și pașii până la adopție se regăsesc pe pagina noastră dedicată procesului de adopție

Dacă dorești să adopți un prieten pe viață, te invităm să cunoști blănoșii din grija noastră.

Informarea și educarea populației

Țelul nostru este ca oamenii să fie empatici cu animalele și să ne ajute să le salvăm și să le protejăm. Încercăm să informăm adulții și copiii despre situația animalelor comunitare, despre comportamentul potrivit în preajma animalelor, despre bunăstarea animalelor.

De asemenea, educăm oamenii cu privire la condițiile adecvate de viață al animalelor, deoarece ne dorim ca oamenii și animalele lor de companie să trăiască fericiți împreună.

Pe site-ul nostru se găsesc atât sub formă de articole, cât și pliante disponibile pentru printare informații despre subiecte precum alegerea unui animal de companie potrivit sau ce așteptări să ai când primești în familia ta un animăluț.